У Малайзії розпочався суд у справі про вбивство брата лідера КНДР

У Малайзії розпочався суд у справі про вбивство брата лідера КНДР
Обвинувачені у вбивстві старшого брата лідера КНДР Сіті Аїша та Зоан Тхі Хионг 

Двом обвинуваченим у вбивстві Кім Чен Нама жінкам загрожує смертний вирок

У понеділок, 2 жовтня, у малайзійському місті Шах-Алам почався суд у справі про вбивство Кім Чен Нама - старшого брата лідера КНДР Кім Чен Ина. Двом обвинуваченим - 25-річній громадянці Індонезії Сіті Аїші і 29-річній громадянці В'єтнаму Зоан Тхі Хионг загрожує смертний вирок. Вони своєї провини не визнають.

За версією звинувачення, 13 лютого, наблизившись ззаду до Кім Чен Нама в аеропорту Куала-Лумпура, жінки нанесли на його обличчя засіб, що мав VX - фосфорорганічну бойову отруйну речовину нервово-паралітичної дії. Чоловік помер по дорозі в лікарню.

Жінки згодом пояснили свої дії тим, що, як вони думали, брали участь в зйомках телепрограми-розіграшу пасажирів, які нічого не підозрюють. Одна з обвинувачених, Аїша, розповіла, що за свою роботу отримала гонорар, приблизно рівний 85 євро.

У березні жінкам було пред'явлено звинувачення у вбивстві Кім Чен Нама. Проведене малайзійською владою розслідування показало, що за цим замахом стоїть влада КНДР. В організації вбивства слідчі підозрювали кількох громадян Північної Кореї - працівників міністерства держбезпеки і МЗС країни. Але нікого з них затримати не вдалося.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: