У Медведчука придумали, як врятувати Україну від розколу

У Медведчука придумали, як врятувати Україну від розколу
Віктор Медведчук

Медведчук знайшов формула національного успіху

Якщо будуть вирішені гуманітарні та економічні питання, нам вдасться зняти ті протиріччя, які розділяють українців і не дозволяють Україні стати повноправним гравцем на геополітичній арені, впевнений лідер руху «Український вибір – Право народу» Віктор Медведчук.

Посилаючись на демографічні дані Держстату, він підкреслив: смертність в країні перевищує народжуваність чи не вдвічі: на 100 померлих українців - 58 народжених.

«Останній огляд ООН «Перспективи світового народонаселення: перегляд 2017 року» свідчить - кількість населення України зростало до початку 90-х років минулого століття, після чого почався стрімкий спад. При цьому експерти ООН попереджають: якщо події будуть розвиватися за негативним сценарієм (а, враховуючи проведену владою політику, сьогодні можна вести мову лише про нього), до 2050 року населення України скоротиться майже до 32,6 млн», - зазначив лідер «Українського вибору - Права народу».

Медведчук переконаний: поліпшити ситуацію можна, тільки відмовившись від руйнівного для нашої економіки і соціальної сфери західного вектора економічної інтеграції і повернувшись до ідеї об'єднаної Європи - від Лісабона до Владивостока.

«І головне - нам потрібно об'єднати, «зшити» країну. Ще в 2012-му я запропонував Формулу національного успіху, дотримуючись якої можна зробити Україну справді успішною країною. Події останніх років лише підтвердили - Формула національного успіху актуальна як ніколи. У чисельнику - гуманітарні питання, які важливі для всього українського суспільства. До чого призводить ігнорування культурних, історичних, релігійних, мовних та інших відмінностей регіонів, ми вже побачили - зараз Україна розколота на частини. А в знаменнику Формули національного успіху - забезпечення розвитку економіки держави», - стверджує лідер «Українського вибору - Права народу».

Якщо будуть вирішені гуманітарні та економічні питання, вважає Медведчук, то вдасться зняти ті протиріччя, які розділяють українців.

«Адже саме ці суперечності не дозволяють Україні ефективно розвиватися, вибудовувати рівноправні і взаємовигідні відносини з іншими країнами, стати повноправним гравцем на геополітичній арені. Зуміємо ці протиріччя зняти - зможемо відновити економічний і політичний суверенітет, будемо самі вирішувати свою долю і визначати майбутнє країни», - зазначив Медведчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: