У мережі почалась дискусія, чи треба у Києві перейменовувати вулицю на честь Нємцова

У мережі почалась дискусія, чи треба у Києві перейменовувати вулицю на честь Нємцова
Борис Нємцов

Сьогодні Борису Нємцову мало виповнитись 58 років

Від мера Києва Віталія Кличка вимагають перейменувати одну з вулиць Києва іменем вбитого російського політика Бориса Нємцова. Про це у своєму Facebook написала народний депутат від БПП Світлана Заліщук.

«Нещодавно у Києві була Жанна Нємцова. Ми разом підійшли до Кличка і нагадали його обіцянку перейменувати одну з вулиць Києва іменем її батька - російського політика Борис Нємцова. Ми згадували, як Борис підтримував Помаранчеву революцію, Євромадайн, як запустив підготовку звіту про воєнні злочини Путіна в Криму й на Донбасі», - написала політик.

Користувачі мережі почали обговорювати питання доцільності такого перейменування.

«Світлано, я не маю нічого проти Нємцова, але Київ не належить Кличку. І в честь кого які вулиці називати не йому вирішувати», «У мене тут,на Оболоні,є маршала Маліновського,Тимошенка - я за! Хай перейменовують!», - пишуть користувачі.

Зазначимо, що сьогодні Борису Нємцову мало б виповнитися 58 років.

Нагадаємо, Борис Нємцов був убитий пізно ввечері 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви. В опозиціонера влучили чотири кулі, він помер на місці. Після смерті політика стало відомо, що він працював над доповіддю, в якій, зокрема, йшлося про те, що на сході України на стороні терористів воюють російські війська.

Вирок обвинуваченим у вбивстві політика винесли у липні цього року. Фігуранти справи отримали від 11 до 20 років колонії. Дочка вбитого Жанна Нємцова назвала злочин не розкритим.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: