У Меркель застерегли Трампа від нерозважливого кроку щодо Ірану

У Меркель застерегли Трампа від нерозважливого кроку щодо Ірану
Керівник МЗС Німеччини Зігмар Габріель

Кроки США щодо Ірану штовхають Німеччину у бік Росії і КНР

Керівник МЗС Німеччини Зігмар Габріель заявив, що майбутня заява американського президента, що Іран не виконує умови угоди 2015 року щодо власної ядерної програми, призводить до виникнення розбіжностей між Європою і США.

На думку очільника німецького зовнішньополітичного відомства, важливим є те, щоб всі країни ЄС тримали спільну позицію щодо питання ядерної програми Ірану, передає інформаційне агентство Reuters.

Ситуація навколо Ірану ускладнюється тим, що німецький бізнес уже почав активно заходити на іранський ринок. І відповідний крок США може поставити під загрозу подальшу діяльність компаній із ФРН у цій країні.

До цього в понеділок Зігмар Габріель закликав Білий Дім не ставити під загрозу угоду 2015 року, оскільки такий крок, за його словами, призведе до посилення нестабільності на Близькому Сході, а також зробить набагато складнішими завдання протидії розповсюдженню зброї масового знищення в інших країнах.

Дана заява пов'язана із тим, що позиція ФРН щодо виконання Іраном угоди 2015 року і її подальших перспектив має більше спільного із офіційними позиціями РФ і КНР, ніж із планами адміністрації Дональда Трампа і самого американського президента.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: