У метрополітені розповіли, як зекономили завдяки скандальному будівництву на станції «Героїв Дніпра»

У метрополітені розповіли, як зекономили завдяки скандальному будівництву на станції «Героїв Дніпра»

Начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський

Фото: liga.net

Директор метрополітену запевняє, що інвестор виконав усі вимоги

Начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський в інтерв’ю «Главкому» заявив, що столичній підземці вдалося зекономити завдяки скандальному будівництву торговельно-розважального комплексу над станцією метро «Героїв Дніпра».

«Для початку заглибимося в історію. Земля, на яку проводився інвестиційний конкурс, не належить метрополітену. Інвестконкурс був проведений у 2003 році, у 2006 році виділили ділянку. Коли інвестор проводив роботи у технічній зоні метро ми здійснювали технагляд. При погодженні й затвердженні проекту, в тому числі проектним інститутом «Укрметротунельпроект», було висунуто вимоги, що інвестор має, в першу чергу, провести гідроізоляцію об'єкта, хімічне укріплення тунелів і станції, і тільки після цього приступити до реалізації бізнес-складової», - розповів очільник столичного метрополітену.

За словами Брагінського, всі вищевказані вимоги були виконані.

«Вважаю, ми багато зекономили, тому що станції «Героїв Дніпра», «Мінська», «Оболонь» перебувають у водомістких ґрунтах. І саме там необхідно було вже проводити хімічне укріплення, а це десятки мільйонів гривень. Інвестор все виконав за свій рахунок», - запевняє топ-менеджер метрополітену.

Водночас, «Главком» нагадав Багінському про «тріснуту підлогу» та обвали стелі на станції

«З приводу випадку щодо пошкодження склепіння маю зазначити, що інвестор провів усі ремонтні роботи за свій рахунок. На роботу станції це не вплинуло», - резюмував начальник комунального підприємства.

До слова, столична підземка заборгувала «Київенерго» 135 мільйонів гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: