У Міносвіти назвали головну проблему вступної кампанії-2017: мало абітурієнтів

У Міносвіти назвали головну проблему вступної кампанії-2017: мало абітурієнтів

Чиновник з МОН поскаржився на маленьку кількість бюджетних місць у вишах

Головна проблема цьогорічної вступної кампанії – це демографія. В цьому році, і в наступному буде найбільший демографічний спад. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів директор департаменту вищої освіти Міносвіти України Олег Шаров.

«Це та народжуваність, яка була у 2000-2001-х, дітей було дуже мало, тому зараз дуже мало випускників та вступників до вишів. В цьому році всього 233 тис. випускників 11-х класів. Це дуже мало. В минулому році було 211 тис., але для нас ще нещодавно були нормальними цифри у 350 тис. випускників на рік», - сказав він.

За словами Шарова, працівники університетів ще пам’ятають, коли приходили вчитись ті, хто народжувався 17 років тому, це було близько 750-800 тис. осіб.

«Сьогодні не скільки вступники борються за місце в університеті, скільки університети борються за вступників», - додав він.

Шаров назвав і другу велику проблему - це боротьба вступників та університетів за бюджетні місця.
«Стало так мало бюджетних місць, що їх не вистачає не тільки вступникам, що завжди було, але і не вистачає університетам, а тому йде одночасна боротьба випускників і університетів за бюджетні місця.

Детальніше читайте в інтерв’ю директора департаменту вищої освіти Міносвіти Олега Шарова «Главкому»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: