У Мінську дискутують про ще чотири зони розведення сторін на Донбасі

У Мінську дискутують про ще чотири зони розведення сторін на Донбасі

Тука розчарований, що досі не вдалося досягти «режиму тиші» в обраних для розведення сторін населених пунктах

У Мінську йдуть дискусії щодо ще чотирьох зон розведення сторін на Донбасі. Про це повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука в ефірі телеканалу «112 Україна».
«Всі розуміють, що перший крок до миру – це припинення вогню. І тут жодних дискусій ні в кого немає. В той же час всі розуміють, що зараз вести мову про розведення сторін вздовж всієї лінії розмежування, це практично нереально. З багатьох причин. Тому була запропонована ідея Step by Step. Це не наша вигадка. Такими шляхами відбувалося вирішення конфліктних ситуацій в багатьох випадках за останні 20 років. Ми запропонували спочатку на розгляд 12 таких репорних точок. Потім мінська група обмежилася 7. Зараз затверджені 3, 4 ще в дискусії», - сказав Тука.
Він також висловив розчарування у зв'язку з тим, що досі не вдалося досягти «режиму тиші» в обраних для розведення сторін населених пунктах. Але він не бачить іншого шляху, ніж намагатися домовитися знову і знову.
Як відомо, 21 вересня учасники Тристоронньої контактної групи підписали рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках. Згідно з документом, передбачається створення трьох зон безпеки на лінії зіткнення на Донбасі поблизу населених пунктів Золоте, Петровське та Станиця Луганська площею не менше 4 кв. км кожна. Контролювати дотримання домовленостей будуть спостерігачі СММ ОБСЄ.

Нагадаємо, 29 вересня СММ ОБСЄ заявляла, що представники місії не змогла перейти міст у Щасті з підконтрольного Україні боку. Місія скаржилася також на міни на підконтрольному «ЛНР» блокпості у Щасті, підконтрольному бойовикам районі Первомайськ-Золоте, а також на дорозі біля блокпоста ЗСУ в Золотому.

Проте спостерігачі повідомляють, що готові забезпечити свою присутність і виконувати свою роботу на щоденній основі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: