У Мінську домовилися розпочати процес обміну полоненими до 5 липня

У Мінську домовилися розпочати процес обміну полоненими до 5 липня
Другий президент України Леонід Кучма

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі відбудеться 5 липня

Представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, другий президент України Леонід Кучма заявляє, що під час засідання Тристоронньої контактної групи 21 липня було досягнуто домовленість завершити узгодження списку полонених і розпочати процес обміну до наступного засідання ТКГ 5 липня.

«До кінця не погодили, є ще розбіжності за списком, але процес верифікації завершено, всі з цим погодилися, а ви знаєте, що раніше та сторона з цим не погоджувалася. Але є розбіжності в списках, розбіжності в 5-6 осіб, але навіть за таких маленьких розбіжностей у нас з української сторони ніяких проблем, у них на 15 осіб більше в їхньому списку, що ми їх утримуємо», - сказав Кучма журналістам.

Він зазначив, що наступне засідання ТКГ відбудеться 5 липня. «Домовилися, що на наступній зустрічі, яка буде 5 числа, до 5 числа ми ці проблеми вирішимо (із погодження списку полонених. – Ред.) і маємо розпочати процес обміну», - сказав він.

Кучма також уточнив, що були узгоджені питання щодо зон відведення озброєнь. «Знову домовилися, що стосовно Станиці Луганської за наступні сім днів ми вирішимо цю проблему. Стратегічно там немає ніякої проблеми, але ви знаєте, що кожна сторона шукає якісь зачіпки, щоб затягнути цей процес. Далі також домовилися, що повинні бути ще три пункту. Будемо сподівався, що будуть якісь просування», - додав він.

Як повідомлялося, в середу Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік висловив задоволення роботою ТКГ із верифікації списку полонених на Донбасі. За його словами, підгрупа з гуманітарних питань відзначила важливу роботу, яка була зроблена з моменту попередньої зустрічі, зокрема, були проведені додаткові опитування з приводу волевиявлення осіб, які після звільнення хотіли б залишитися на території, де вони перебували під час ув'язнення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: