У Мінсоцполітики уточнили, коли в Україні проведуть перерахунок субсидій

У Мінсоцполітики уточнили, коли в Україні проведуть перерахунок субсидій

У профільному міністерстві спростували чутки про перерахунок субсидій у квітні

Міністерство соціальної політики роз'яснило, що автоматичний перерахунок субсидій на основі доходів людей буде проведено у травні, а не в квітні.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Органи соціального захисту населення проводять перепризначення субсидій на новий період кожен рік у травні, розраховуючи розмір допомоги на літній період, а в жовтні – на опалювальний сезон. Тобто автоматичний перерахунок субсидій на основі доходів людей здійснюється два рази на рік - у травні та жовтні.

Зазначається, що в залежності від індивідуального запиту субсідіанта перерахунок може здійснюватися в іншому місяці. Наприклад, якщо особа стала пенсіонером або перестала працювати і отримує один дохід – пенсію, то вона має право звернутися з заявою на перерахунок субсидії. При цьому будуть враховуватися її актуальні доходи.

У квітні буде перерахунок субсидій не на основі доходів людей, а враховуючи те, що квітень - неповний опалювальний місяць. Перерахунок буде здійснюватися на тих же умовах, як і в жовтні минулого року, коли призначали «зимові» субсидії.

Відзначається, що в травні органи соцзахисту будуть брати до уваги доходи, отримані в третьому і четвертому кварталах 2017 року.

Нагадаємо, раніше в уряді повідомили, що перший етап монетизації субсидій Мінсоцполітики має впровадити у липні 2018 року, всю систему - до кінця року.

«Главком» також інформував, що в Україні з'явиться реєстр осіб, які отримують субсидії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: