У Москві поліцейські відкрили вогонь, щоб затримати порушників режиму самоізоляції

У Москві поліцейські відкрили вогонь, щоб затримати порушників режиму самоізоляції
Коли московським патрульним все ж вдалося зупинити автомобіль, з'ясувалося, що в ньому знаходилися водій і пасажир, обидва - приїжджі з ближнього зарубіжжя
Фото: Znak.com

Коли силовики зробили попереджувальний постріл вгору, водій не зупинився, після чого патрульні зробили кілька пострілів у бік машини

У Москві патрульні затримали 26-річного чоловіка, який порушив режим самоізоляції, введений в Москві на тлі пандемії коронавирусу. Співробітники дорожньо-патрульної служби хотіли зупинити водія автомобіля Hyundai Solaris, однак той не тільки не зупинився, але і спробував втікти. Силовики розпочали переслідування. Про це пишуть росЗМІ

У відомстві розповіли, що чоловік кілька разів порушив правила дорожнього руху. «Правопорушник був неодноразово попереджений про застосування табельної вогнепальної зброї в разі неприпинення протиправних дій. Однак чоловік на зазначені вимоги не реагував і продовжував рух», - повідомили у поліції. Коли силовики зробили попереджувальний постріл вгору, водій також не зупинився, після чого патрульні зробили ще кілька пострілів у бік машини.

Коли автомобіль все ж вдалося зупинити, з'ясувалося, що в ньому знаходилися водій і пасажир, обидва - приїжджі з ближнього зарубіжжя.

«Відносно водія складено протоколи за непокору законному розпорядженню співробітника поліції та за невиконання вимог про зупинку транспортного засобу, а також сім протоколів за проїзд на заборонний сигнал світлофора. Крім того, щодо обох затриманих складено матеріали порушення вимог нормативно-правових актів міста Москви, спрямованих на запровадження та забезпечення режиму підвищеної готовності на території міста Москви», - йдеться на сайті ГУ МВС Москви .

Суд заарештував затриманого водія на п'ять діб, а його машина була евакуйована.

28 квітня мер Москви Сергій Собянін продовжив режим самоізоляції для жителів міста до 11 травня. Таке рішення глава міста озвучив після того, як президент РФ Володимир Путін оголосив неробочими днями зі збереженням заробітної плати дні між травневими святами. Таким чином, у Росії неробочими будуть дні з 1 по 11 травня включно.

Як повідомлялось, Росія встановила антирекорд захворюваності на коронавіруспротягом 29 квітня Covid-19 діагностували у 7009 осіб. Зазначається, що всього в країні заражені 106 498 осіб. 

Згідно з офіційними даними, нові випадки зареєстровані в 85 регіонах, найбільше знову в Москві - 3 093. У Московській області - 793 нових випадки, в Санкт-Петербурзі - 336, в Дагестані - 158, в Нижегородській області - 150.

За минулу добу в Росії від коронавірусу помер 101 пацієнт, всього в країні зафіксовано 1073 летальних випадки, одужали 1333 людини, всього - 11619.

Росія стала восьмою країною в світі, де число заражених коронавірусом перевищила 100 тисяч.

Крім Росії більше 100 тисяч випадків виявлено в Туреччині, Німеччині, Великій Британії, Франції, Італії, Іспанії та США.

Загалом, у світі станом на ранок 30 квітня усього інфікованих — 3 194 886 особи. Померли 227 659 людей. Найбільше у світі смертей зафіксовано в США – 60 967 осіб, Італії – 27 682 осіб, Великій Британії – 26 166, Іспанії – 24 275 і у Франції – 24 121. У Китаї загалом – 4 637.

Країнами з найбільшим поширенням коронавірусу залишаються США, Іспанія, Італія, Франція, Велика Британія, Німеччина, Туреччина і Росія.

Від коронавірусу вилікувалися понад 1 млн. Найбільше тих, хто вилікувалися, зареєстровано у США – 147 тис. В Іспанії одужали 132 тисячі осіб, у Німеччині – 120 тис, у Китаї – 77 тис, в Ірані – 73 тис, в Італії – понад 71 тис.

До відома, в Україні станом на ранок 30 квітня лабораторно підтверджено 540 нових випадків коронавірусу. Минулої доби від коронавірусу в Україні померли 11 людей. 135 українців одужало. Загалом за час пандемії зафіксовано 10406 випадків коронавірусу, з них 261 летальний, 1238 пацієнтів одужали.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: