У М'янмі спалили близько 200 сіл мусульман-рохінджа

У М'янмі спалили близько 200 сіл мусульман-рохінджа
Біженці з М'янми

Військові знищують цілі села, де проживали рохінджа: згідно із супутниковими даними, спалено близько 200 сіл

У М'янмі спалено близько 200 сіл мусульман народності рохінджа, операція сил безпеки супроводжується масовими вбивствами, тортурами

Про це членам Ради з прав людини повідомив голова місії зі встановлення фактів Марзукі Дарусман, повідомляє Центр новин ООН.

Зазначаєтсья, що в М'янмі розгортається серйозна криза, що терміново потребує уваги. За наявними повідомленнями, операція сил безпеки на півночі штату Ракхайн супроводжується масовими вбивствами, тортурами і сексуальним насильством. Військові знищують цілі села, де проживали рохінджа: згідно із супутниковими даними, спалено близько 200 сіл.

«Надходять повідомлення про те, що територія біля кордону з Бангладеш замінована, і ті, хто намагається врятуватися від насильства, включаючи дітей, гинуть і дістають каліцтва. Розповідають про те, що під час пропаганди представників народності рохінджа порівнюють з комахами-шкідниками», -заявив Дарусман.

Він нагадав, що Рада з прав людини має усвідомити небезпеку подібних дій, адже досвід показує, що жахливим злочинам, як правило, передує людиноненависницька пропаганда.

Нагадаємо, 10 вересня у М'янмі бойовики рохінджа, які ведуть боротьбу з урядовими військами, оголосили про припинення вогню на місяць.

Організація Об’єднаних Націй заявила 9 вересня, що близько 300 тисяч мусульман-рохінджа втекли у Бангладеш із штату Ракхайн у М’янмі упродовж 15 днів від часу посилення насильства у цій країні.

Раніше повідомлялося про 73 тисячі представників народності рохінджа, що втекли від насильства на заході М’янми до сусідньої Бангладеш.

У М'янмі в останні тижні загострився конфлікт на релігійному ґрунті між мусульманською меншістю народності рохінджа і основним складом населення, яке сповідує буддизм. Жертвами збройних конфліктів стали кілька сотень людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: