У МЗС кажуть, що не збираються розривати дипломатичні відносини з Росією

У МЗС кажуть, що не збираються розривати дипломатичні відносини з Росією

Москву в Києві представлятиме тимчасовий повірений

Мови про повний розрив дипломатичних відносин з Росією не йде. Про це сказав директор департаменту політики та комунікацій МЗС України Олексій Макєєв, повідомляє «Радіо Свобода».

«Більше двох років Україну в Москві представляє тимчасовий повірений, тепер ситуація в російському посольстві буде такою ж - призначений тимчасовий повірений, це старший дипломат, якому доручається підтримування тих нечастих контактів... Ні, про повний розрив дипвідносин з Росією мова не йде. Насамперед, тому, що сьогодні на території Росії знаходяться 3 млн українців», - сказав він.

Нагадаємо, що 28 липня президент РФ Володимир Путін звільнив Михайла Зурабова від обов'язків надзвичайного і повноважного посла РФ в Україні, які він виконував з 5 серпня 2009 року. Тимчасовим повіреним у справах РФ в Україні був призначений Сергій Торопов.

Пізніше комітет Держдуми з міжнародних справ підтримав кандидатуру Михайла Бабича на посаду посла РФ в Україні. Також прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва вже запросила у Києва агреман на призначення Бабича новим послом Росії в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: