У МЗС закликали світову спільноту вплинути на Кремль

У МЗС закликали світову спільноту вплинути на Кремль

У відомстві підкреслили, що під надуманим приводом Кремль розгортає чергову спецоперацію

Україна рішуче засуджує організовану Кремлем чергову провокацію і спростовує усі безпідставні звинувачення на адресу держави. Під надуманим приводом Кремль розгортає гібридну спецоперацію для виправдання окупації Криму і своїх подальших агресивних дій проти України.

Про це йдеться в заяві МЗС України.

Особливе занепокоєння викликає концентрація російських озброєнь на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу, а також вздовж українсько-російського кордону, йдеться в повідомленні.

«Ця ситуація є вкрай небезпечною для миру і стабільності не тільки в Україні, але і у всьому регіоні. Держава-окупант не обмежується тільки щоденними обстрілами Донбасу, а через інсценовані в Криму провокації намагається перекласти на Україну і міжнародних партнерів відповідальність за свої деструктивні дії», - заявили в МЗС.

У відомстві підкреслили, що Україна рішуче і послідовно засуджує тероризм в усіх його проявах.

«На цьому тлі слід пам'ятати, що з моменту початку російської агресії проти України в лютому 2014 року, в результаті терористичних актів, здійснених та проведених за участю, з фінансовою, матеріальною та технічною підтримкою з боку держави-агресора, загинули тисячі мирних громадян України та інших держав. Мова йде, зокрема, про загибель літака рейсу МН17, ракетних ударів по Волновасі, Маріуполю, Краматорську та інших мирних українських містах», - йдеться в тексті заяви.

У МЗС закликали світову спільноту застосувати всі можливі політико-дипломатичні заходи, що вплинути на Кремль і уникнути нового витка агресії проти України, а також остаточного зриву Кремлем Мінського процесу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: