У НАБУ стверджують, що справа Онищенка розслідується «шаленими темпами»

У НАБУ стверджують, що справа Онищенка розслідується «шаленими темпами»

За словами Ситника, справа складна, але схему всю розкрито

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник стверджує, що у розслідуванні справи депутата від «Волі народу» Олександра Онищенка є значний прогрес. Про це він сказав в інтерв'ю «Українській правді».
«Так, справа розкривається шаленими темпами, 20 підозрюваних вже є», – сказав Ситник.
Він додав, що бачить можливість повернути у цій справі до державного бюджету значну суму вкрадених грошей. «Тільки в одній справі Онищенка ми не вираховували суму, але там дуже багато і банківських рахунків, і рухомого, і нерухомого майна. Там теж буде велика сума», – сказав глава НАБУ.
За словами Ситника, справа складна, але схему всю розкрито, наразі триває передача матеріалів до Інтерполу. Також він додав, що важливою є реакція британських правоохоронців – як відомо, наразі Онищенко перебуває у Лондоні.
«Я сподіваюсь, що Велика Британія, яка зробила важливий внесок у створення НАБУ, все-таки прийме рішення на користь екстрадиції (Онищенка). Я не виключаю, що він може залишити Британію і перебувати на іншій території. Це все питання міжнародного розшуку», – зазначив Ситник.
За його словами, НАБУ намагатиметься якнайшвидше передати матеріали справи до суду, частина з них уже там. Також він запевнив, що газові схеми Онищенка вже не працюють.
Нагадаємо, Онищенка і його соратників звинувачують у розкраданні коштів державної компанії «Укргазвидобування» у великих розмірах.
5 липня Верховна Рада позбавила Онищенка недоторканності і дозволила його заарештувати. За кілька днів до цього він утік з України і наразі переховується.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: