У Німеччині скандал через наміри гурту Scooter виступити в окупованому Криму

У Німеччині скандал через наміри гурту Scooter виступити в окупованому Криму
Німецький гурт Scooter

Виступ Scooter заплановано на 4 серпня

У п'ятницю, 16 червня, в Німеччині вибухнув скандал навколо популярної німецької групи Scooter. Стало відомо, що Scooter має намір виступити в серпні на фестивалі ZBFest-2017, який пройде в окупованому Росією Криму.

Фестиваль під відкритим небом «Золота Балка» буде проводитися з 4 по 5 серпня в долині з виноградниками, розташованої між Балаклавою і Севастополем. Виступ Scooter заплановано на 4 серпня. І німецька група - єдиний іноземний учасник ZBFest-2017.

Найпопулярніша німецька газета Bild пише: «Незбагненно: група збирається виступити саме в Балаклаві, невеликому містечку на анексованому Росією Кримському півострові!». Видання нагадує - згідно з резолюцією Організації Об'єднаних Націй від 27 березня 2014 року, Крим є українською територією, протиправно анексованою Росією.

Scooter збирається в Балаклаву через Москву.

Ребекка Хармс, яка представляє в Європарламенті німецьку партію «зелених» і веде активну діяльність із захисту прав кримських татар, з обуренням прокоментувала звістку про плани Scooter. Музикантам, як вона заявила Bild, «мабуть, байдуже, що Крим був нелегально захоплений російськими військами» і що музиканти, погоджуючись виступити в Криму, «стають на бік Путіна».

Масштаби резонансу в Німеччині на кримські гастролі Scooter стали повною несподіванкою для музикантів і менеджменту групи. Bild цитує вокаліста Ейч Пі Бакстера (H.P. Baxxter), який запевнив, що музиканти їдуть до Криму «не для того, щоб займатися політикою, а тому що там у них багато єшанувальників». Менеджер Йенс Тєлє також заявив, що ніхто з організаторів поїздки і подумати не міг, що вона може стати причиною політичного конфлікту.

Член фракції ХДС/ХСС у бундестазі Карл-Георг Велльман, який є експертом в питаннях зовнішньої політики, коментуючи скандал навколо Scooter, назвав пояснення музикантів і їх менеджера «наївною ілюзією». Велльман заявив: «Група створює собі непотрібні складності, протиставляючи себе єдиній позиції Заходу щодо Криму. Зрозуміло, їх виступ буде використано в пропагандистських цілях. Музиканти повинні усвідомлювати, що вони, таким чином, не допомагають ні українцям, ні людям, які живуть в Криму».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: