У опозиційних до Кремля партій шансів на прийдешніх виборах потрапити у Думу немає - соціолог

У опозиційних до Кремля партій шансів на прийдешніх виборах потрапити у Думу немає - соціолог

Керівник опального в Росії «Левада-Центру» вважає, що шансів у альтернативних до влади партій пробитися в Думу на прийдешніх виборах, фактично немає

Директор «Левада-Центру» Лев Гудков вважає, що у опозиційних до політики Кремля російських партій немає жодних шансів потрапити до Державної думи. Про це він розповів в інтерв’ю «Главкому».

Зокрема, він зазначив, що такі політсили, як Компартія, ЛДПР, «Справедлива Росія», яких разом з партією влади показують на федеральних телеканалах, просто входять до умовного владного пулу, до якого іншим партіям шлях закритий.

«Є чотири партії, які вдають із себе різні партії, але в принципі управляються, диригуються з Кремля. Вони просто працюють на різні сегменти виборців, акумулюючи їхні невдоволення, проблеми, тим самим роблячи ці групи суспільства керованими. Основний електорат – це «Єдина Росія», це державно залежна група населення: бюджетники, працівники держпідприємств і організацій, пенсіонери тощо. Різні сектори невдоволених, похилих людей збирає Компартія, люмпенізовано-аморфна пролетарська група голосує за Жириновського, націоналістичного популіста», - пояснив Гудков.

Він підкреслив, що шансів у альтернативних до влади партій пробитися в Думу на прийдешніх виборах, фактично немає.

«Можуть пройти окремі політики, окремі фігури або по одномандатних округах як незалежні, або в деяких випадках як кандидати від партій. Але їхня кількість буде настільки маленькою, що вони не будуть здатні утворити навіть групу, не кажучи про фракцію у Думі. Для вітринного ефекту можуть пропустити когось (в Думу, - «Главком»)», - підкреслив Гудков.

Нагадаємо, автономна некомерційна організація «Аналітичний Центр Юрія Левади» в РФ включена до реєстру некомерційних організацій, що виконують функції іноземного агента.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: