У Пенітенціарної служби хочуть забрати 45 тисяч гектарів землі

У Пенітенціарної служби хочуть забрати 45 тисяч гектарів землі

Мінюст робить інвентаризацію всіх підприємств системи, яка використовує 45 тисяч гектарів землі

Реформа Пенітенціарної служби - одна з найскладніших реформ у Мін'юсті. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив міністр юстиції Павло Петренко.
«Ми отримали Пенітенціарну службу від МВС у спадщину. Формально для всіх країн Ради Європи є правило, що система тюрем не повинна бути під правоохоронними органами. Раніше фактично міліція, її слідчі проводили затримання, потім саджали у свою ж структуру, де людина відбувала покарання. Цей орган був переданий до Міністерства юстиції, але фактично він залишився нереформованим. Жоден із міністрів юстиції не наважувався туди заходити з реформами, бо це дійсно складна система з радянськими, репресивними принципами роботи, яку ніхто не чіпав. Це країна в країні. Це величезна кількість адмінперсоналу та господарських підприємств. Це величезні витрати, пов’язані з держзакупівлями, бюджетом в три мільярди гривень», - зазначив міністр.
Він повідомив, що реформа складається з кількох етапів. «Перший – перетворення Пенітенціарної служби в цивільний орган… Другий етап – це оптимізація кількості так званих обласних управлінь», - сказав Петренко.
Мінюст робить інвентаризацію всіх державних підприємств, яких налічується понад 100, які є збитковими. «Зробивши попередній аудит, ми побачили, що треба проводити формування холдингів, набирати цивільний незалежний менеджмент на ці підприємства – це кар’єри, швейні фабрики, навіть маленькі металургійні заводи. Система використовує 45 тисяч гектарів землі. Це величезна машина, через яку викачуються шалені корупційні кошти. Буде оптимізація виробничої структури, будемо набирати туди незалежних директорів із мотивацією працювати й давати відповідний прибуток. А також залучати в’язнів на роботу з нормальною зарплатою», - розповів Петренко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: