У Південній Кореї арештовують колишніх помічників президента

У Південній Кореї арештовують колишніх помічників президента
Президент Південної Кореї Пак Кин Хє

Скандал вибухнув після того, як наприкінці жовтня журналісти знайшли в сміттєвому баку одного з готелів Сеула планшет, на якому виявили 200 секретних документів 2012-2014 років

Суд у Сеулі видав ордер на арешт двох колишніх помічників президента Південної Кореї Пак Кин Хє у рамках розслідування справи про незаконне втручання в управління країною, повідомляє ВВС.

У повідомленні суду вказується, що рішення стосується колишнього старшого радника президента Ан Чонг Бума, радника Джонг Хо Сонга, яких звинувачують, відповідно, у зловживанні посадовими повноваженнями та у витоку секретної інформації.

Раніше в суботу тисячі протестувальників у Сеулі вийшли на демонстрацію з вимогою відставки президента Пак Кин Хє.

Скандал вибухнув після того, як наприкінці жовтня журналісти кабельного каналу JTBC знайшли в сміттєвому баку одного з готелів Сеула планшет, на якому виявили 200 секретних документів 2012-2014 років. Серед них виявилися і 44 чернетки промов Пак Кин Хє.

З'ясувалося, що промови редагувала подруга президента Чхве Сун Сіль, яку опозиція називає «ворожкою». Слідчі підозрюють її у втручанні в державні справи і використанні свого становища заради отримання фінансової вигоди.

Як повідомлялось, президент Південної Кореї Пак Кин Хє закликала північно-корейців тікати до її країни через кордон. Це було одне з небагатьох звернень лідерки країни, адресованих безпосередньо громадянам КНДР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: