У Польщі бояться відокремлення Сілезії після референдуму в Каталонії

У Польщі бояться відокремлення Сілезії після референдуму в Каталонії
Глава МВС Польщі Маріуш Блащак

Глава МВС Польщі: Варшаві необхідно звернути увагу на причинно-наслідкові зв'язки, що призвели до вчорашнього референдуму про відокремлення Каталонії

Референдум про незалежність Каталонії є попередженням для Польщі, де діє сепаратисьський Рух за автономію Сілезії.

Про це заявив польський міністр внутрішніх справ Маріуш Блащак, – передає Польське радіо.

Незважаючи на різницю між Польщею та Іспанією, на його думку, Варшаві необхідно звернути увагу на причинно-наслідкові зв'язки, що призвели до вчорашнього референдуму про відокремлення Каталонії.

«Ми маємо справу з наслідками політики з боку влади Каталонії, заснованої на поділі й сепаратизмі, а з боку Мадрида – політики дозволу. Це також застереження для Польщі, де існує рух, в назві якого є слово «автономія». Це «Рух Автономії Сілезії» (Ruch Autonomii Śląska – ред.)», – наголосив Блащак.

Разом з тим Блащак вважає, що громадяни Іспанії повинні самостійно вирішувати, яким буде майбутнє їхньої країни та визначати статус Каталонії. 

Як відомо, Єврокомісія не визнала каталонський референдум про незалежність.

Нагадаємо, влада Каталонії заявила, що 90% виборців проголосували за відділення від Іспанії. Мадрид не визнав голосування. 

Всього на референдумі проголосували 2,3 млн виборців з 5,3 млн.

Голова Женералітету (виконавчої влади) Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що в найближчі дні він передасть в регіональний парламент результати голосування про незалежність від Іспанії для того, щоб привести в дію механізм закону про референдум.

Як відомо, 1 жовтня в Каталонії відбувся референдум про від’єднання. Мадрид намагався його зупинити за допомогою силовиків. Повідомлялося, що 844 особи постраждали в зіткненнях з поліцією в день проведення референдуму про незалежність Каталонії.

Громадські організації та спілки Каталонії закликали громадян провести загальний страйк 3 жовтня

Читайте також: Кривава неділя в Барселоні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: