У Порошенка розсекретили деталі законопроекту про повернення Донбасу

У Порошенка розсекретили деталі законопроекту про повернення Донбасу
Оприлюднені деталі законопроекту про звільнення Донбасу

В законопроекті про відновлення територіальної цілісності України та звільнення Донбасу Роcію визначено як агресора

Про це народний депутат фракції Блок Петра Порошенка, представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила під час брифінгу. Вона повідомила, що до четверга буде зареєстрований законопроект про стратегію відновлення територіальної цілісності України та звільнення Донбасу.

«В законопроекті визначено Росію як агресора. Також визначено, відповідно до 51 статті статуту Організації Об’єднаних Націй, що наші дії будуть оцінені не як антитерористична операція, а як самооборона держави, що дає можливість вводити війська, застосовувати збройні формування в будь-який період на невизначений термін, доки самооборона буде відбуватися.

Крім того, вводяться повноваження президента на розгляд Верховної Ради щодо можливості введення надзвичайного, військового стану. Додаткові повноваження надаються Міністерству по реінтеграції Донбасу на тимчасово окупованих територіях. Вводиться об’єднаний штаб, механізми, які дадуть можливість реінтегрувати і поступово повернути інфраструктуру, майно, землі у власність України», – відзначила Луценко.

Парламентар додала, що після включення до порядку денного зазначеного законопроекту, у парламенті відбудеться широке обговорення основних положень. 

Співрозмовники «Главкома» у «Народному фронті» вже запевнили, що їхню фракцію не влаштовують деякі пункти законопроекту, що стосуються амністії та інших кроків, необхідних задля реалізації Мінських домовленостей.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: