У Порошенка сьогодні цілий день переговори з керівниками ЄС

У Порошенка сьогодні цілий день переговори з керівниками ЄС
Петро Порошенко

У Порошенка заплановано телефонні розмови з Туском, Юнкером та нідерландськими партнерами

Президент України Петро Порошенко у п'ятницю, 28 жовтня, проведе телефонні розмови з президентом Європейської ради Дональдом Туском, президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером та президентом Європарламенту Мартіном Шульцом. Про це глава держави повідомив під час представлення нового голови Київської обласної державної адміністрації.

«Сьогодні у нас дуже важливий день. У нас дуже важкі і непрості переговори з нідерландськими партнерами у зв'язку з політичною кризою, яка є, і ратифікацією Угоди про асоціацію. У мене через 20 хвилин розмова з Дональдом Туском, після цього – з Юнкером, після цього – з президентом Європарламенту, де обговоримо питання безвізового режиму», – поінформував Порошенко. 

Нагадаємо, 21 жовтня прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що Нідерланди ухвалять рішення з питання ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом до 1 листопада 2016 року.

11 жовтня президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Співрозмовники скоординували позиції щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в контексті референдуму у Нідерландах.

22 вересня Рютте заявив, що Нідерланди навряд чи ратифікують Угоду про асоціацію Україна – ЄС, оскільки проти такого рішення виступили жителі країни на референдумі в квітні цього року. Проте він відзначив важливість якнайшвидшого надання Україні безвізового режиму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: