У президентській гонці Австрії вперед вийшов Ван дер Беллен

У президентській гонці Австрії вперед вийшов Ван дер Беллен

Хофер визнав свою поразку і привітав суперника з перемогою

Колишній лідер «зелених» Олександр Ван дер Беллен вийшов вперед на президентських виборах в Австрії.

За попередніми даними, він набирає 53,6% голосів. Його суперник – кандидат від правопопулістської Австрійської партії свободи Норберт Хофер – 46,4%. Сам Хофер визнав свою поразку і привітав суперника з перемогою.

Зазначимо, на президентських виборах в Австрії, які відбулися 24 квітня, кандидати від політичних сил, що входять в правлячу коаліцію – Соціал-демократичної партії Австрії і консервативної Австрійської народної партії – вперше за повоєнний час не пройшли до другого туру голосування.
Після чого федеральний канцлер Австрії Вернер Файман, який є також головою Соціал-демократичної партії країни, оголосив про відхід у відставку з усіх посад. Він пояснив свій крок тим, що втратив підтримку свого курсу всередині партії.
До другого туру виборів вийшли Норберт Хофер і Олександр Ван дер Беллен. За підсумками що відбувся 22 травня голосування Ван дер Беллен випередив Хофера з мінімальним відривом, набравши 50,35 %голосів, тоді як кандидат від АПС отримав 49,64%.

АПС звернулася до суду, і 1 липня Конституційний суд Австрії визнав недійсним другий тур президентських виборів у зв'язку з процедурними порушеннями в ході голосування. Глава Конституційного суду Герхарт Хольцингер тоді заявив, що таке рішення було прийнято заради зміцнення довіри до демократичних процедур та інститутів правової держави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: