У Путіна похвалили Медведчука за кропітку роботу

У Путіна похвалили Медведчука за кропітку роботу
Віктор Медведчук

Пєсков зазначив, що Медведчук ретельно займається звільненням українців як в Росії, так і на Донбасі

Тема обміну полоненими в Україні постійно обговорюється, заявив журналістам прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання про те, чи можна очікувати активізації в процесі обміну полоненими, в тому числі громадян України, які перебувають на території РФ.

«Ця тема постійно обговорюється, і в рамках контактної групи вона піднімається, і її постійно Віктор Медведчук намагається тримати на плаву. Не все гаразд, не в усьому вдається досягти домовленостей, це дуже кропітка робота, нею займається Медведчук», - сказав Пєсков.

Як писали ЗМІ, спецпредставник з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації на сході України Віктор Медведчук, коментуючи перспективи повернення додому засуджених у Росії українців, заявив, що переговорний процес не припиняється.

«Я відкрито інформував ЗМІ, що веду переговори про звільнення не тільки Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, а й Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших з керівництвом Російської Федерації», - сказав лідер «Українського вибору».

Нагадаємо, Медведчук з грудня 2014 року бере участь в переговорах з обміну утримуваних осіб. Було організовано обмін і повернення додому більше 400 українців, серед яких військовослужбовці, бійці добровольчих батальйонів, мирні громадяни.

Під час «Прямої лінії» з росіянами президент РФ Володимир Путін більше 7 хв. говорив про Медведчука, назвавши його «палким прихильником незалежності України».

Експерти вважають, що таким чином російський лідер повідомив про готовність шукати компроміси з «українського питання», а своєю довіреною особою в Україні бачить лідера «Українського вибору».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: