У Раді хочуть збільшити компенсацію депутатам за оренду житла на 190 грн за добу

У Раді хочуть збільшити компенсацію депутатам за оренду житла на 190 грн за добу

Готельний номер народного депутата 

Фото Ігоря Гузя із Фейсбук

Раніше сума становила 460 грн за добу, її планують підвищити до 650 грн

Апарат Верховної Ради має намір з вересня збільшити компенсацію депутатам за оренду житла з 460 грн на добу до 650 грн. Про це йдеться у рішенні регламентного комітету Ради, передають «Українські Новини».

Відзначають, що 14 липня комітет розглянув листа виконувача обов'язків керівника апарату Ради Петра Боднара.

Депутати з'ясували, що компенсацію вартості оренди житла розраховують виходячи з того, скільки коштує однокімнатний номер готелю «Київ». Раніше це було 460 гривень на добу, проте ця сума була актуальна більше трьох років тому.

З моменту затвердження такого розміру компенсації зросли комунальні тарифи (на електроенергію, теплопостачання, гаряче водопостачання і водовідведення тощо), а також змінювався розмір мінімальної зарплати.

За розрахунками апарату Ради, на даний момент середня вартість номера складає близько 650 грн на добу.

Регламентний комітет погодився з пропозицією апарату ВР збільшити розмір компенсації депутатам за оренду житла з 460 до 650 грн на добу.

Крім того, комітет дозволив апарату встановити з 3 липня розмір витрат на забезпечення відряджень помічників-консультантів депутатів в сумі 400 грн на місяць.

За перший квартал 2017 року компенсацію за житло отримали 169 депутатів. Деякі з них при цьому задекларували машини, квартири, прикраси і предмети розкоші.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: