У Раді зареєстрували законопроект про скасування депутатської недоторканності

У Раді зареєстрували законопроект про скасування депутатської недоторканності
Тексту проекту закону поки немає на сайті Верховної Ради

Ініціаторами законопроекту виступили 158 нардепів

Сьогодні, 19 липня, у Верховній Раді зареєстрували законопроект про скасування депутатської недоторканності.

Проект закону про внесення відповідних змін до Конституції зареєстровано під номером 6773, ініціаторами виступили 158 нардепів.

Тексту проекту закону поки немає. Відповідно до Конституції України, ініціювати зміну в неї можуть або президент, або не менше 150 депутатів.

Серед авторів документа: нардепи Юлія Тимошенко («Батьківщина»), Мустафа Найєм (БПП), Надія Савченко (позафракційна), Ірина Геращенко (БПП), Сергій Лещенко (БПП), Антон Геращенко («Народний фронт»), Семен Семенченко («Самопоміч»), Дмитро Ярош (позафракційний), Олексій Гончаренко (БПП) та Ірина Луценко (БПП).

Видання LB.ua зазначає, що у Раді вже є президентський законопроект (№1776) про скасування депутатської недоторканності, він також передбачає обмеження недоторканності суддів.

Але цей законопроект не може бути винесений на розгляд, оскільки виникла юридична колізія у зв'язку з тим, що питання про недоторканність суддів було розв'язане у ході судової реформи. Відповідно, виникла необхідність у новому законопроекті про зміни до Конституції в частині скасування депутатської недоторканності.

Нагадаємо, наприкінці червня президент Петро Порошенко заявив, що очікує від Верховної Ради найближчим часом голосування за зняття депутатської недоторканності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: