У Росії читання Біблії прирівняли до мітингів

У Росії читання Біблії прирівняли до мітингів

З 2016 року в Росії впроваджено суворі обмеження на місіонерську діяльність

У Росії читання Біблії в кафе прирівнюється до мітингу, захід має бути узгоджено з місцевою владою - задля безпеки присутніх на зустрічі таі інших відвідувачів.

Про це йдеться в офіційній відповіді на запит Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) за скаргою пастора євангельських християн Олексія Коляснікова, повідомляють «Ведомости».

Документ підписано уповноваженим при ЄСПЛ, заступником міністра юстиції Росії Михайлом Гальперіним. Він пише, що на читаннях використовували звукову апаратуру, тому захід можна вважати публічним. Водночас, як наголошують правозахисники, якщо критерієм публічного заходу є використання звукової апаратури, то під нього потрапляють і весілля, які проводяться в кафе.

Коляснікова в 2014 році оштрафували в Сочі за проведення «публічного заходу» без узгодження. Про читання Біблії в кафе міська влада Сочі дізналася з регіонального управління ФСБ. За словами адвокатів, читання Біблії було погоджено з охороною кафе.

З 2016 року у Росії впроваджено ще суворіші обмеження на місіонерську діяльність згідно з пакетом «антитерористичних» поправок депутата Ірини Ярової та сенатора Віктора Озерова. Згідно з документом, тепер проповідувати можуть тільки офіційно зареєстровані релігійні організації і тільки в спеціально відведених місцях.

Вже цього року Верховний суд Росії на вимогу Міністерства юстиції визнав «екстремістською» діяльність релігійної організації Свідки Єгови в Росії й заборонив їй діяти на території країни.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: