У Росії націоналісту Мальцеву заочно висунули звинувачення у закликах до екстремізму

У Росії націоналісту Мальцеву заочно висунули звинувачення у закликах до екстремізму
В’ячеслав Мальцев

Мальцев залишив Росію 4 липня

Націоналістові В’ячеславу Мальцеву, який виїхав із Росії, заочно висунули звинувачення в публічних закликах до екстремістської діяльності.

Як повідомив адвокат Мальцева Сергій Бадамшин, у постанові російського слідства йдеться про те, що заяви активіста на мітингу «За Росію проти свавілля і репресій» 6 травня були спрямовані «на спонукання до збройного захоплення влади» в Росії.

Раніше повідомлялося, що проти Мальцева порушили кримінальну справу. Приводом стало висловлювання політика про те, що у держави є «право на насильство», але вона «використовує його незаконно», тому активістам потрібно «діяти так само».

Мальцев залишив Росію 4 липня. Як заявив сам опозиціонер, він був змушений виїхати через порушеної проти нього справи за статтею «про створення екстремістського співтовариства».

Нагадаємо, організатор «Російських маршів» в Москві, російський опозиціонер,  який підтримував Майдан, член координаційної ради «Нової опозиції» Юрій Горський, втікши з-під домашнього арешту з Росії до Литви, попросив там політичного притулку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: