У Росії відкрили кримінальну справу проти міністра оборони України

У Росії відкрили кримінальну справу проти міністра оборони України

Провадження відкрите у рамках розслідування застосування «силовими структурами України заборонених засобів і методів ведення війни на південному сході України»

Слідчий комітет Російської Федерації відкрив кримінальне провадження стосовно міністра оборони України Степана Полторака та низки вищих військових керівників України. Про це повідомляє прес-служба СК РФ.
У повідомленні зазначається, що провадження відкрите у рамках розслідування застосування «силовими структурами України заборонених засобів і методів ведення війни на південному сході України».
У СК РФ заявили, що угода Тристоронньої контактної групи про припинення з 15 лютого 2015 року режиму вогню в окремих районах Донецької і Луганської областей, відвід важких озброєнь в минулому періоді 2016 року неодноразово порушувалося українською стороною.
Зокрема, як повідомляє СК РФ, «військовослужбовці Національної гвардії України і Збройних сил України періодично здійснювали прицільні артилерійські обстріли об’єктів цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями на зазначених територіях, із застосуванням важких видів озброєння, що мають високі вражаючі властивості».
У Слідчому комітеті РФ заявили, що слідством були отримані достатні дані про те, що протиправні дії щодо цивільного населення відбувалися за наказом вищого військового керівництва України — міністра оборони України Степана Півторака, начальника Генерального штабу Міністерства оборони України Віктора Муженко, колишнього командира Сухопутних військ Збройних сил України Анатолія Пушнякова, чинного командира Сухопутних військ Збройних сил України Сергія Попко, командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова.
«Стосовно них порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)», — сказано у повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: