У Росії визнали, що їхня космічна галузь перебуває в повному занепаді

У Росії визнали, що їхня космічна галузь перебуває в повному занепаді

Китай за попередні три роки розробив вісім нових носіїв, а остання російська розробка датується 1986 р.

Починаючи з 2013 року, Росія різко втратила першість на ринку запусків орбітальних супутників і, за словами фахівців, більше ніколи не повернеться до попередніх показників.

Як пише «Комерсант», з посиланням на високопоставлене джерело в космічній галузі РФ, 2013 рік став для Росії найвдалішим з точки зору заробляння грошей на ринку запусків супутників.

У той же час він відзначає, що після чого ситуація незмінно погіршується. «Сьогодні можна констатувати, що ми, по-перше, втратили першість запусків і більше ніколи не повернемося до тих результатів, які у нас були чотири роки тому. За цей час 8% всіх запусків супутників виявилося невдалим з різних причин: відмова техніки, втрата апаратів або аварії ракет. По-друге, ми безнадійно відстали в розробці засобів виведення - тут нас обійшли не тільки США, але і Індія, і Китай», - розповів співрозмовник видання.

Джерело підкреслило, що Китай за попередні три роки розробив вісім нових носіїв, а остання російська розробка датується 1986 р. «Ми програємо в усіх напрямках. На цьому тлі все бравурні розмови про те, що зараз треба наситити ринок мікро- і наносупутниками, є порожньою балаканиною. Запустити щось ми їх можемо, але який в цьому сенс?», - пояснило джерело видання.

Як повідомлялося, в кінці 2016 року російський космічний вантажний корабель «Прогрес МС-04», що стартував до Міжнародної космічної станції, розбився.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: