У Росії залишили під арештом майно липецької фабрики Roshen

У Росії залишили під арештом майно липецької фабрики Roshen
Фабрика Roshen у російському Липецьку

Рішення продовжити арешт майна цієї фабрики на три місяці ухвалив у столиці Росії Москві Басманний суд

У Росії Московський міський суд визнав законним продовження арешту майна липецької кондитерської фабрики української корпорації «Рошен» до 13 грудня. Суд повідомив, що не знайшов підстав скасовувати чи змінювати таке рішення суду нижчої інстанції.

Майже місяць тому, 13 вересня, рішення продовжити арешт майна цієї фабрики на три місяці ухвалив у столиці Росії Москві Басманний суд.

Нинішній арешт, що не передбачає заборони використовувати майно фабрики для її роботи, але не дозволяє укладати щодо нього угоди, був накладений раніше цього року, і це вже не перший арешт цього майна в цій справі. У Слідчому комітеті Росії стверджують, що фабрика незаконно отримала відшкодування податку на додану вартість іще за 2012 рік, подавши підроблені документи.

Сама ця фабрика тим часом повністю припинила діяльність іще до кінця червня цього року: як повідомляла прес-служба корпорації «Рошен», Липецька кондитерська фабрика у квітні припинила випуск продукції, у травні були законсервовані системи холодо- і теплопостачання, а в червні – блок очисних споруд, котельні й водозабори.

Нагадаємо, Басманний суд Москви продовжив арешт майна Липецької кондитерської фабрики «Рошен» до 13 вересня 2017 року. 

У грудні 2016 року суд наклав арешт на майно Липецької фабрики, у рамках кримінальної справи про розкрадання з бюджету Російської Федерації на 180 млн руб. за рахунок незаконного відшкодування ПДВ.

У січні цього року керівництво фабрики в Липецьку заявило про припинення виробничої діяльності підприємства.

ТОВ «Рошен» (торговий дім) - дочірнє підприємство корпорації Roshen, яке займалося як реалізацією продукції, виробленої на Липецькій фабриці, так і імпортувало до Росії (до липня 2013 року) продукцію українських фабрик. Із квітня 2017 року діяльність Липецької кондитерської фабрики зупинена.

Roshen заявляла, що за 2014-2016 роки корпорація отримала $72 млн прибутків від фабрики. У бюджет України з цих коштів сплатили 125 млн грн податків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: