У Росії засуджено супровідника «гуманітарного конвою» на Донбас

Йому дали чотири роки за збір марихуани. Наявність контузії, яку він отримав під час «доставки гуманітарних вантажів» на Донбас, не пом'якшила вирок.

Як випливає з рішення Ставропольського крайового суду, на лаві підсудних опинився місцевий житель Волков В. І.

Раніше судом першої інстанції його було засуджено до чотирьох років позбавлення волі, оскільки в жовтні 2014 року поліція знайшла в нього 276 грам коноплі, яку він зібрав неподалік від свого домоволодіння. В апеляційному порядку росіянин намагався оскаржити вирок.

Не заперечуючи своєї провини, підсудний наполягав, що вирок несправедливий. Мовляв, суд не врахував, що «він перебуває в цивільному шлюбі й виховує дітей, працює, в 2014 році супроводжував гуманітарний вантаж в ДНР і ЛНР, нагороджений, має контузію; на попередньому слідстві й у суді заявляв клопотання про розгляд справи в особливому порядку судового розгляду, але суд необґрунтовано відмовив у задоволенні такого клопотання».

Це не вплинуло на рішення апеляційного суду. «Наявність неповнолітніх дітей на утриманні засудженого, стан його здоров'я (наявність контузії) не підтверджене жодними документами, у зв'язку з чим відповідні доводи судова колегія не приймає до уваги, так само як не бере до уваги співжиття із жінкою, шлюб з якою офіційно не зареєстрований», - сказано в рішенні суду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: