У самопроголошеній «ДНР» катастрофічно бракує лікарів

У самопроголошеній «ДНР» катастрофічно бракує лікарів

У Горлівці нестача медичних працівників сягає 60%

У самопроголошеній терористичній «ДНР» загострюється ситуація через значне зменшення кількості медичних працівників. Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук із посиланням на оперативні дані «ІС».

«У н.п. Горловка нестача (наявність вакантних посад у закладах охорони здоров'я) медичних працівників досягає 60%. Перш за все, неукомплектованість медустанов стосується лікарів найбільш затребуваних спеціальностей: загальної практики, терапевтів, анестезіологів, інфекціоністів, невропатологів, а також дільничних лікарів», - йдеться в повідомленні.

Основною причиною нестачі медичного персоналу є низька заробітна плата. За даними «ІС», у середньому зарплата дільничного лікаря становить 4 тис. рублів.

«З метою зменшення відтоку кадрів окупаційна влада в н.п. Горлівка попередила персонал міських лікарень №1 і №2 про заборону виїзду медиків за межі підконтрольної «ДНР» території. При цьому, оскільки весь медичний персонал знаходиться на обліку в «військкоматі», на нього намагаються тиснути, погрожуючи направити «на фронт» в разі звільнення за власним бажанням з лікувального закладу», - пише Тимчук.

Читайте також матеріал «Главкома» Дмитро Тимчук: На тлі виборів у Росії Путін може надати підтримку бойовикам «ЛДНР»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: