У СБУ не знають, коли у Трепака з’явилась «чорна бухгалтерія» Партії регіонів

У СБУ не знають, коли у Трепака з’явилась «чорна бухгалтерія» Партії регіонів

Трепак був куратором робочої групи, що розслідувала злочини проти Майдану й фінансові махінації колишньої влади

У Службі безпеки України заявляють, що їм невідомо про те, коли саме матеріали так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів з'явилися в екс-заступника глави СБУ Віктора Трепака. Про це сказала речник Служби Олена Гітлянська.
«Ми не знаємо, коли ці матеріали з'явилися у Трепака. Як співробітник Служби безпеки України, він не доповідав про них керівництву рапортом, що мав бути проаналізований і йому було б надано належну оцінку», - повідомила вона в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».
При цьому Гітлянська наголосила, що Трепак був куратором робочої групи, що розслідувала злочини проти Майдану й фінансові махінації колишньої влади. До цієї групи, за її словами, входять 39 співробітників СБУ й очолює її керівник одного з департаментів СБУ Анатолій Дублик.
«Ця група виконала понад 200 доручень Генеральної прокуратури України, і ніхто з представників цієї групи, зокрема й керівник групи, нічого не чув про ці матеріали», - наголосила речниця СБУ.
У цьому контексті вона додала: «Тому ми не можемо говорити, коли саме у Трепака з'явилися ці матеріали».
За словами Гітлянської, цих документів не було й у керівника Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка.
Коментуючи заяву Трепака на одному з телеканалів про те, що за ним нібито стежать, Гітлянська наголосила, що ця людина як оперативний співробітник прекрасно знає, як діяти в таких ситуаціях. «Сьогодні ми знаємо про факти незаконного стеження з боку приватних осіб за нашими співробітниками і швидко припиняємо це. Про стеження він мав повідомити керівника Служби», - наголосила Гітлянська, додавши, що Трепак досі перебуває в розпорядженні Служби безпеки України.
«У СБУ є сили й засоби, щоб ті, хто за ним нібито стежить, через півгодини лежали обличчям на землі», - сказала речник СБУ.
Вона також зазначила, що Трепаку необхідно було звертатися в установленому порядку у зв'язку з цим, а не говорити про це по телебаченню. «Його можна було б зрозуміти, якщо б він до нас звернувся, а ми його не захистили», - додала Гітлянська.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: