У Сенаті Канади закликали Росію звільнити українських політв’язнів

У Сенаті Канади закликали Росію звільнити українських політв’язнів

Сенатор зокрема згадала про Олега Сенцова та Руслана Зейтуллаєва, обоє з яких були засуджені у РФ до тривалих тюремних ув’язнень

Канада висловлює свою підтримку Україні та закликає Росію до негайного звільнення усіх політичних в’язнів.

Про це йдеться у привітанні глави комітету із закордонних справ канадського Сенату Рейнел Андрейчак із Днем Незалежності України.

«Сьогодні ми підтверджуємо підтримку суверенітету й територіальної цілісності України й закликаємо до негайного звільнення усіх українців, незаконно затриманих у Росії», - йдеться у привітанні.

Окремо сенатор згадала про Олега Сенцова та Руслана Зейтуллаєва, обоє з яких були засуджені у РФ до тривалих тюремних ув’язнень за надуманими обвинуваченнями .

«Святкуючи День Незалежності, ми із жалем відзначаємо незаконні дії Росії на окупованих територіях східної України та Кримського півострова. Арешти та затримання численних політичних в’язні, ілюструє серйозне порушення особистих свобод і переслідування українців та українських національних меншин Кремлем», - зазначила Андрейчак.

Вона також наголосила на великій підтримці української діаспори розбудови вільної та незалежної України.

Нагадаємо, Тристороння контактна група не досягла в середу в Мінську серйозного просування в обговоренні питання обміну полоненими.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: