У Сенаті США допитали росіян, що зустрічались із сином Трампа напередодні виборів

У Сенаті США допитали росіян, що зустрічались із сином Трампа напередодні виборів

У Сенаті поки не уточнили кількість допитаних та їх імена

У комітеті Сенату США у справах розвідки допитали кількох росіян, які в червні 2016 року - напередодні президентських виборів - зустрічалися в Trump Tower із сином чинного президента Дональда Трампа. Про це повідомив глава комітету сенатор Річард Берр в інтерв'ю американській телекомпанії CNN увечері в п'ятницю, 20 жовтня.

Берр не уточнив кількість допитаних і не привів їх імен. Інші представники сенатського комітету також відмовилися від коментарів. Зустріч в Trump Tower відбулася після того, як синові Трампа був обіцяний компромат на кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон. Йому було також повідомлено, що уряд Росії бажає, щоб президентські вибори виграв його батько.

На зустрічі були присутні тодішній глава передвиборного штабу Трампа Пол Манафорт і зять майбутнього президента США Джаред Кушнер. Сенатський комітет у справах розвідки вже допитував Манафорта і Кушнера. Що стосується Трампа-молодшого, то його на допит поки не викликали. У вересні члени сенатського комітету з питань юстиції зустрічалися з сином президента в приватному порядку. В даний час завершується підготовка до того, щоб викликати Трампа-молодшого на публічні слухання, що, за словами одного з джерел, може статися вже в листопаді.

Телеканал CNN відзначає, що в сенатському комітеті з розвідки вважають зустріч в Trump Tower важливим епізодом в загальному розслідуванні можливого втручання Росії в американські вибори. На червневій зустрічі в Trump Tower було вісім чоловік. Серед них - російський адвокат Наталія Весельницька, російський лобіст Рінат Ахметшин, перекладач Анатолій Самочернов і Іке Кавеладзе, адвокат російського бізнесмена Араза Агаларова і його сина Еміна.

Весельницька стверджувала, що зустрічалася з Трампом-молодшим, щоб розповісти про те, як фінансист Вільям Браудер ухилявся від сплати податків в Росії. Однак ЗМІ писали, що головною причиною зустрічі була передача компромату на Хілларі Клінтон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: