У Сирії воюють російські бойовики-найманці з Донбасу – Reuters

У Сирії воюють російські бойовики-найманці з Донбасу – Reuters
Російські бойовики їдуть в Сирію, щоб «навчити арабів воювати»

Росіяни їдуть воювати в Сирію, щоб навчити сирійців воювати, бо «араби не воїни за своєю природою»

Російські громадяни, які найманцями їдуть вбивати українців на Донбас, згодом беруть участь у наземних операціях у Сирії. Про це йдеться у розслідуванні «Солдати-привиди: росіяни таємно вмирають за Кремль у Сирії», опублікованому Reuters.

«Російські «ветерани війни» в Україні наймалися для наземних операцій у Сирії», - розповів співрозмовник, найманець «Капа».

Зокрема, агентство розслідувало випадки загибелі в боях у Сирії російських найманців з прізвищами Морозов та Колганов, які, за свідченнями співрозмовників Reuters, «обидва воювали в Україні у складі одного підрозділу, який згодом взяв їх до Сирії». Командиром цього підрозділу був чоловік з позивним «Вагнер», який, за інформацією співрозмовника агентства, є лідером російських найманців у Сирії.

За словами одного з друзів «Вагнера», бойовика-терориста зі Східної України, росіяни їдуть воювати в Сирію, бо «їм важко повернутися до цивільного життя» та щоб навчити сирійців воювати, бо «араби не воїни за своєю природою».

Агентство нагадує, що, за законами РФ, російським громадянам заборонено працювати найманцями в інших країнах. Втім, за зібраною агентством інформацією, часто такі загони найманців діють скоординовано з російськими військовими, і вдома їм надають привілеї, які доступні лише для солдатів-службовців.

Як повідомлялось, протягом минулої доби в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі внаслідок бойових дій дістав поранення один український військовослужбовець.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: