У слідства достатньо доказів у «справі Онищенка» - Холодницький

У слідства достатньо доказів у «справі Онищенка» - Холодницький
Укрінформ

Голова САП вважає, що голосування за зняття недоторканості з Онищенка можуть заблокувати

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький стверджує, що доказів для притягнення до відповідальності народного депутата Олександра Онищенка достатньо. Про це він сказав сьогодні під час брифінгу.

«Слідством було зібрано досатньо доказів того, що ланцюжок посередників, починаючи від учасників договору про спільну діяльність  ПАТ «Укргазвидобування» закінчуючи переможцями торгів і власне біржами, на яких ці торги проводилися, кінцевим споживачами був підконтрольний сам народному депутату Онищенку», - зазначив він.

«Припущення про те, що доказів недостатньо, не відповідає дійсності», - додав він.

Водночас Холодницький зазначив, що на його думку, голосування про позбавлення недоторканості Онищенка буде непростим.

«Коли починаються розмови про регламент, у мене складається думка, що будуть спроби заблокувати голосування.  Чи то можуть проголосувати за надання згоди про притягнення, але не надання згоди на затримання і арешт… Я сподіваюсь, що у вівторок депутати дослухаються до нашої позиції і дадуть згоду на те, щоб довести цю справу до суду і до вироку», - сказав голова САП.

Нагадаємо, детективами НАБУ спільно з прокурорами САП затримано 11 фігурантів цієї справи, десятьом з них обрано запобіжний засіб - тримання під вартою і альтернативна застава, яка в сумарній своїй кількості перевищує 1 млрд грн.

Як повідомлялося, народному депутату Олександру Онищенку загрожує до 12 років в'язниці. Йому інкримінують організацію корупційної схеми в «Укргазвидобування» із розкраданням коштів. Очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що провадження розслідується за ознаками злочину - привласнення державного майна у особливо великих розмірах і організація злочинного угрупування. За його словами, у 2013-2016 роках низка фірм, прийняли рішення щодо розкрадання коштів «Укргазвибудування».

Антикорупційне бюро просить зняти недоторканість з народного депутата Олександра Онищенка. Також Антикорупційні органи України розкрили схему роботи організованого злочинного угруповання, на чолі якого стояв Онищенко. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: