У Смілі міська влада не знайшла гроші на опалення, зате виписала собі премії на 10 млн грн

У Смілі міська влада не знайшла гроші на опалення, зате виписала собі премії на 10 млн грн

Урядовці збираються допомогти підключити опалення у Смілі

Завтра у Смілу збираються приїхати урядовці, щоб допомогти у прийнятті рішення щодо теплопостачання у місті. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко.

За словами Зубка, уряд не влаштовує ситуація, коли на виплати премій працівникам міської ради виділяється 10 млн грн, у той час, коли на виплату боргу за опалення влада міста кошти знайти не змогла.

Також віце-прем’єр-міністр повідомив, що депутати Верховної Ради вже зареєстрували постанову про проведення перевиборів у Смілі. Водночас відкрито кримінальне провадження щодо безвідповідальної позиції міської влади Сміли і несвоєчасного запуску опалювального сезону.

Як повідомлялося раніше, Смілянська міськрада ухвалила рішення про введення надзвичайного стану в місті. Місцева влада покладає вину на компанію «Енергоінвест», у якої борги перед постачальниками газу.

В уряді повідомили, що у Смілі не знайшли гроші на опалення, хоча на виплати за інтенсивність праці працівникам міської ради Сміли було виділено 10 млн грн.

Проти місцевої влади міста Сміла, що на Черкащині, відкрито кримінальне провадження за фактом безвідповідальності та невчасного початку опалювального сезону.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав місцеві органи влади домагатись отримання у комунальну власність теплогенеруючих підприємств, які знаходяться у державній власності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: