У США призначили нового командувача коаліції проти «Ісламської держави»

У США призначили нового командувача коаліції проти «Ісламської держави»
Новий командувач очолюваної США коаліції Пол Фонк

Генерал-лейтенант Пол Фонк узяв на себе командування об’єднаними силами операції «Непохитна рішучість»

Очолювана США коаліція, яка веде боротьбу з терористичним угрупованням «Ісламська держава» в Іраку та Сирії, отримала нового командувача.

Про це повідомляє AFP

«Генерал-лейтенант Пол Фонк узяв на себе командування об’єднаними силами операції «Непохитна рішучість» під час церемонії на військовій базі в регіоні», - йдеться у заяві місцевих чиновників.

Попередником Фонка був генерал-лейтенант Стівен Таунсенд, який приймав командування рік тому.

«Саме існування ІДІЛ становить загрозу для цивілізованого світу та нашого способу життя, ми повинні їх перемогти, і наші колективні зусилля переможуть», - заявив новий командувач коаліції.

Раніше повідомлялося, що під контролем бойовиків «Ісламської держави» залишилося тільки одне велике іракське місто – Гавія у провінції Кіркук, що знаходиться у 300 км на північ від Багдада.

Нагадаємо, 26 серпня іракські військові звільнили місто Таль-Афар від бойовиків терористичного угрупування «Ісламська держава».

«Главком» також повідомляв, що Сполучені Штати Америки будують військову базу неподалік іракського міста Таль-Афар, яка буде функціонувати в рамках операції зі звільнення Таль-Афара від терористичної організації «Ісламська держава».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: