У США розповіли, на якій стадії угода про надання летальної зброї Україні

У США розповіли, на якій стадії угода про надання летальної зброї Україні

США не виключають надання Україні летальної зброї, але досі не ухвалили жодного рішення щодо цієї ситуації

У Державному департаменті США прокоментували можливе надання Україні оборонної летальної зброї.

Про це під час брифінгу заявив офіційний представник Державного департаменту США, повідомляє прес-центр відомства.

Відповідаючи на запитання стосовно того, яким є зараз статус перемовин щодо надання Україні оборонного озброєння, він зазначив, що США не виключають надання такої зброї, але досі не ухвалили жодного рішення щодо цієї ситуації. 

«Розмови з президентом Порошенком, коли він був у Вашинтоні, охоплювали весь спектр співпраці США і України в сфері безпеки. Тож бажання України нам добре відомі, і наша позиція така, що ми ще не ухвалили рішення зробити це», - наголосив представник Держдепартаменту. 

Голова ВРУ Андрій Парубій заявив, що США та Україна збираються укласти угоду, що передбачає надання останній летальної оборонної зброї. 

У Конгресі США готують законопроект щодо військової допомоги Україні, який проситиме у адміністрації президента Дональда Трампа надати державі летальну зброю.

Комітет Сенату з питань збройних сил закликав вжити нових заходів із запобігання ворожим діям Росії за кордоном. Підготовлений комітетом варіант законопроекту про асигнування на національну оборону на 2018 рік передбачає виділення Україні допомоги в сфері безпеки в розмірі $500 млн для боротьби з проросійськими сепаратистами, включаючи постачання летальної зброї.

Читайте також статтю: Від сухпайків до... Чим союзники допомагають Україні останні три роки

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: