У США створили «Комітет із розслідування Росії»

У США створили «Комітет із розслідування Росії»

Головна сторінка проекту

У проморолику проекту знявся знаменитий актор Морган Фріман

У США стартував інтернет-проект Committee to Investigate Russia («Комітет із розслідування Росії»), який створили режисер Роб Рейнер і редактор журналу The Atlantic Девід Фрум.

Метою проекту є вивчення причин і методів «атак Росії на американську демократію, що тривають».

На сайті проекту повідомляють, що він не має стосунку до жодної з партій.

У розділі «Головні персони» вказано людей, діяльність яких збираються відстежувати через російське втручання у вибори у США 2016 року та інші спроби впливу на політику Штатів.

Серед них – президент Росії Володимир Путін, члени російського уряду, дипломати. У цьому списку також є колишній президент України Віктор Янукович, український бізнесмен Дмитро Фірташ і помічник політтехнолога Пола Манафорта, громадянин України Костянтин Килимник.

У проморолику проекту знявся знаменитий актор Морган Фріман.

«Нас атакували. Ми беремо участь у війні. Уявіть собі сценарій для фільму: колишній шпигун КДБ, розізлившись через розвал своєї країни, планує план помсти. Отримуючи вигоду з хаосу, він іде вгору кар'єрними сходами в пострадянській Росії і стає президентом», – сказав Фріман про Путіна.

До складу консультативної ради комітету увійшли колишній директор Національної розвідки США Джеймс Клаппер, старший науковий співробітник Ради з міжнародних відносин Макс Бот, оглядач Чарльз Сайкс та інші.

Проект поширюватиме новини з Росії і робитиме інформаційні розсилання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: