У столиці створять сквер імені загиблого в АТО оперного співака Василя Сліпака

У столиці створять сквер імені загиблого в АТО оперного співака Василя Сліпака

Василь Сліпак загинув 29 червня 2016 року у бою від кулі снайпера

На розі вулиць Андріівський узвіз та Боричів тік з’явиться культурно-мистецький сквер імені оперного співака Василя Сліпака, який загинув влітку минулого року в АТО від кулі снайпера. Ініціаторами створення скверу є мистецька громадськість Києва, відомі музиканти-волонтери, які об’єднані в Громадську спілку «Музичний батальйон». Про це повідомляє кореспондент «Главкому».

Митці, політики та родичі Василя Сліпака заклали пам’ятний камінь на місці облаштування майбутнього скверу.

Валерій Суботін, один із співзасновників ГО «Музичний батальйон», учасник АТО каже: «Я не був особисто знайомим із Василем Сліпаком. Але я маю бойовий досвід 2014-2015 років, я знаю, що подвиг не народжується просто так. А Василь зробив подвиг, залишивши сцену, комфортне життя, і поїхав на фронт захищати Батьківщину. І суспільство повинно шанувати усіх, хто віддав своє життя на війні».

На думку лідера гурту «Гайдамаки» Олександра Ярмоли, Василь був сміливий , бо взяв зброя до рук, він поклав свій успіх, свою славу на карту захисту своєї Батьківщини. «Коли йде артист зі сцени, його проводжають оплесками. Тому буде дуже добре, якщо в сквері імені Сліпака лунатимуть оплески йому та українській пісні», - говорить Ярмола.

Під ас церемонії закладення каменю були присутні два брати загиблого оперного співака.

«Я живу поряд із цим місцем, де буде сквер. Василь приїжджав сюди до мене, ми тут прогулювалися з ним. Я не сподівався, що в цьому місці буде сквер, бо багато різних проектів є щодо цього місця, тому я маю надію, що все буде доведено до кінця. Василь спокійно ставився до своєї слави, тому він точно хотів би, щоб цей сквер був пам’яті всіх, хто загинув», - продовжує рідний брат Орест Сліпак.

Двоюрідний брат співака, міністр інфраструктури Володимир Омелян зазначив, що Василь любив дерева, любив веселощі. «Я хочу, щоб у цьому сквері також були веселощі. Києву цього не вистачає», - висловив думку Омелян.

Організатори заходу також анонсували початок Всеукраїнського конкурсу на кращий ландшафтний дизайн майбутнього скверу. Головна вимога до конкурсних робіт – має бути постійно діюча сцена, де будь-який митець зможе виступати. Проекти на конкурс приймаються до 6 грудня 2017 року. У день народження співака 20 грудня 2017 буде оголошено результати. Приносити роботи можна за адресою Боричів Тік, 33/6 

Нагадаємо, Василь Сліпак – соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник бойових дій на сході України. Позивний «Міф». Загинув 29 червня 2016 року у бою від кулі снайпера. Кавалер ордена «За мужність» І ст., Герой України, кавалер оредна «Золота Зірка».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: