У Тбілісі образились на слова генпрокурора Луценка. Просять бути делікатнішим

У Тбілісі образились на слова генпрокурора Луценка. Просять бути делікатнішим
Тедо Джапарідзе

Джапарідзе чекає від Києва «більшої солідарності та делікатності»

Голова комітету із зовнішніх зв'язків парламенту Грузії, член правлячої партії «Грузинська мрія», дипломат Тедо Джапарідзе вважає недружніми заяви деяких офіційних осіб України стосовно Грузії. Про це він заявив в інтерв’ю для «Главкома».

Говорячи про грузино-українські відносини, Джапарідзе зазначив, що сьогоднішня влада Грузії – прагматики та реалісти, і їй дуже хотілося б перевести весь спектр двосторонніх відносин саме в таку площину, «зробити їх територією користі та поваги, простором співпраці».

«Проте зараз у них нерідко переважають, на жаль, емоції. Я вже казав про недружні заяви українських офіційних осіб стосовно Грузії. До речі, протилежних прикладів не знайти. Думаю, Київ міг би зупиняти це жорсткіше. Як може, наприклад, пан Юрій Луценко говорити, що Грузія стає «сателітом Росії»? Це при тому, що 20% нашої території окуповані Росією, а Грузія твердо обрала прозахідний курс і йде за ним швидкими темпами. Окрім того, пан Луценко фактично дозволяв собі втручатись у роботу нашого судового інституту. Це при тому, що «Грузинська мрія» не лише декларує, але й на ділі втілює принципи невтручання в роботу суду, ЗМІ, створює вільне бізнес-середовище, чого не було в країні ще кілька років тому», - зазначив Джапарідзе.

Він висловив сподівання, що помилки будуть враховані і в Грузії більше не почують таких висловлювань від українських можновладців.

Джапарідзе також чекає від Києва «більшої солідарності та делікатності». «Розуміючи весь комплекс проблем, які постали перед Україною сьогодні, ми все-таки хотіли б, щоб там ставились до нас, своїх щирих, а не фальшивих друзів і партнерів, із більшою чуйністю та увагою», - сказав він..

Інтерв'ю проведене у рамках проекту Інституту світової політики «Аудит зовнішньої політики». 5 жовтня ІСП презентував дискусійну записку щодо українського-грузинських відносин. Повний текст доступний тут.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: