У Торецьку СБУ затримала медпрацівницю, яка інформувала терористів «ДНР»

У Торецьку СБУ затримала медпрацівницю, яка інформувала терористів «ДНР»
Фото antikor.com.ua

Затриманій наказували вбити поранених українських військовослужбовців, але вона не зробила цього

Співробітники СБУ і поліції в Торецьку Донецької області затримали медпрацівницю за підозрою в пособництві терористам. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Жінка – медичний працівник – у грудні 2014 року познайомилася у соціальних мережах з Оленою Чайковською, яка проживає на тимчасово окупованих територіях та веде підривну діяльність проти України на користь російських спецслужб та терористів «ДНР». На виконання її завдань медпрацівник збирала інформацію про поранених військовослужбовців, які потрапляли до лікарень Торецька, місця дислокації військових формувань, їхній склад, важку бронетехніку, вогневі позиції, факти потрапляння у полон бойовиків т.зв. ДНР, розташування блокпостів тощо», – йдеться в повідомленні.

Крім того, затримана отримувала від свого куратора завдання вбити поранених українських військовослужбовців, які були на стаціонарі в лікарнях.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій) КК України. Спільниці терористів повідомили про підозру, вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Начальник ГУ Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці в соцмережі зазначив, що затримана 1988 року народження, вона працювала медсестрою в міській лікарні до липня цього року. За його даними, вона познайомилася зі своїм куратором особисто.

«Як виявилося, ця місцева «Анна Чапман» – активна прихильниця бойовиків «ДНР». На одному з сепарських мітингів у Торецьку познайомилася зі «старшою подругою», яка надалі стала її куратором. Через мережу «Однокласники» затримана повідомляла своєму куратору зібрану інформацію», – повідомив глава донецької Нацполіції.

Аброськін зазначив, вимогу усунути трьох поранених українських військових затримана не виконала. За його даними, слідчий підрозділ поліції Донецької області звернувся за підтримкою звинувачення в обласну прокуратуру. «Сподіваємося, що нас підтримають. Дана особа має зазнати найсуворішого покарання. Розраховую, що суд винесе їй заслужений вирок», – написав Аброськін.

254449https://www.facebook.com/Vyacheslav.Abroskin?fref=photo

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: