У Туреччині 4000 осіб розшукуються за участь у спробі перевороту

У Туреччині 4000 осіб розшукуються за участь у спробі перевороту

Щодо 82 тисяч осіб були проведені слідчі дії, заарештовано близько 35 тисяч чоловік

Влада Туреччини розшукує близько чотирьох тисяч осіб за підозрою в участі у подіях 15 липня, коли була здіснена спроба державного перевороту. Про це повідомляє у неділю газета Milliyet із посиланням на міністра юстиції Бекіра Боздаг.

«У розшуку все ще знаходяться 3907 осіб за підозрою у причетності до спроби перевороту. У справі (про підготовку путчу) зібрані матеріали на 500 тис. електронних носіях, для їх вивчення створено спеціальний підрозділ».

За словами глави Мін'юсту Туреччини, після липневих подій щодо 82 тис. людей були проведені слідчі дії, заарештовано близько 35 тисяч з них.

Боздаг піддав критиці владу США, яка не виконує вимогу Туреччини про арешт і видачу проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого офіційна Анкара звинувачує в організації спроби перевороту. Раніше повідомлялося, що глава Мін'юсту Туреччини 26-27 жовтня відправиться до США для обговорення питання про видачу Ґюлена і представить американській стороні всі необхідні документи, що підтверджують його злочинну діяльність.

Спроба перевороту була зроблена у Туреччині 15 липня. Внаслідок подій 15-16 липня загинуло близько 300 осіб, більше тисячі отримали поранення. В організації заколоту турецькі власті звинувачують особисто Ґюлена і очолювану ним «терористичну організацію Фето»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: