У Туреччині «гуляє» вірус Коксакі: МЗС готує рекомендації українцям

У Туреччині «гуляє» вірус Коксакі: МЗС готує рекомендації українцям
Вірусом Коксакі в основному заражаються діти

Є загроза поширення вірусу Коксакі і на українських курортах

Міністерство закордонних справ дало доручення посольству України в Туреччині опрацювати питання епідеміологічної ситуації в країні та внести пропозиції щодо доцільності вироблення рекомендацій для українців. Про це в коментарі УНН повідомив офіційний представник Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

«Посольству України в Туреччині дано доручення опрацювати у взаємодії з відповідальними органами влади країни питання щодо епідеміологічної ситуації та за результатами внести пропозиції щодо доцільності вироблення рекомендацій громадянам України», - сказав він.

Кирилич зауважив, що станом на 2 серпня звернень громадян України до посольства України в Туреччині з приводу зараження вірусом Коксакі не надходило.

Раніше лікарі повідомили, що відсутність чистої питної води, погана каналізація, потрапляння стічних вод у водойми, нехтування правилами гігієни - все це сприяє поширенню вірусу Коксакі.

Також існує загроза поширення вірусу і на українських курортах.

Нагадаємо, останні кілька тижнів українці, які відпочивають у Туреччині, активно діляться інформацією про поширення вірусу Коксакі, що супроводжується сильним жаром і висипаннями на тілі. В основному хворіють діти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: