У Верховній Раді закликали росіян голосувати за «Яблуко» і «ПАРНАС»

У Верховній Раді закликали росіян голосувати за «Яблуко» і «ПАРНАС»

Українські нардепи закликали всіх росіян віддати свої голоси в ім'я свободи і демократії

У Верховній Раді України відбувся брифінг на підтримку російських опозиційних партій «Яблуко» і «ПАРНАС» і їх лідерів.

«Ми знаємо, що в Росії є люди, які прагнуть приєднати вашу країну до європейської системи цінностей. Це партії «Яблуко» і «ПАРНАС». Володимир Рижков, Григорій Явлінський, Михайло Касьянов - справжні друзі України і Європи», - заявив від імені нардепів Олександр Горбунов.

Нардеп зазначив, що в Росії є люди, які прагнуть жити «якісно, демократично і вільно», привівши в приклад Володимира Рижкова, який «активно підтримував український Майдан, виступав за повернення Криму Україні і проти окупації Донбасу російськими військами». Нардепи закликали росіян голосувати за них, адже «саме вони можуть очолити Майдан в Росії і привести країну до кращого майбутнього».

«Ми закликаємо всіх росіян віддати свої голоси в ім'я свободи і демократії, і дуже сподіваємося, що завдяки таким людям Революція Гідності прийде в Росію, і ми разом, пліч-о-пліч будемо стояти на вашому Майдані ... Ці люди високо цінують свободу громадянина і хочуть будувати державу, яка не буде вказувати, яким богам молитися, кого поважати і з ким спати», - проголосили депутати.

У брифінгу взяли участь представники фракції «Народний фронт» - Олександр Кодола, Геннадій Кривошея, Олександр Дроздик, Максим Поляков, Віктор Романюк, Олександр Горбунов та об'єднання «Самопоміч» - Руслан Сидорович.

Вибори в Держдуму РФ відбудуться 18 вересня 2016 року. Партії «Яблуко» і «ПАРНАС» і вже провели з'їзди, висунувши своїх кандидатів. Обидві партії заявили, що мають намір за підсумками голосування сформувати свої фракції в Держдумі, так як кожна вважає себе «демократичною коаліцією». «Яблуко» на вибори поведе засновник партії Григорій Явлінський. Володимир Рижков також буде балотуватися в Держдуму від партії «Яблуко», а список «ПАРНАС» очолив голова партії Михайло Касьянов.

Раніше громадські активісти з руху «Україна без сепаратизму» опублікували список «друзів України 2016» , в який увійшли російські політики, громадські діячі, правозахисники, артисти. Було відзначено, що ці люди неодноразово висловлювалися за повернення Криму Україні і проти російської агресії на Донбасі, чим зарекомендували себе з кращого боку.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: