У відновленні сходу Україна розраховує на міжнародних донорів

У відновленні сходу Україна розраховує на міжнародних донорів

Концепція державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України стосується тільки підконтрольних Україні територій

Україна розраховує на фінансування міжнародних донорів у відновленні східних регіонів. Про це в ефірі «5 каналу» заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.
«Ми користувалися оцінкою, яка потребує перегляду, але оцінка була зроблена міжнародними та українськими експертами. Там зазначена попередня оцінка потреб, які потрібно реалізувати. 1,5 млрд доларів, які були зазначені у звіті відповідної місії. Але джерело там не зазначено. З джерелами треба працювати окремо. Державна програма – єдина підстава для виділення коштів з державного бюджету. Ми знаємо, в якому стані державні фінанси. Тому, звичайно, ми передбачаємо додаткові механізми, які б дозволили мобілізувати фінансовий ресурс від донорів», – заявив міністр.
Він також зазначив, що концепція державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України стосується тільки підконтрольних Україні територій.
«Мається на увазі не відновлення власне пошкодженого майна, а мова йде про відновлення нормального функціонування. Тобто ми не говоримо тільки про ту інфраструктуру, яка пошкоджена внаслідок бойових дій. Ми говоримо також про інфраструктуру, яку треба зараз або покращити для того, щоб та велика кількість внутрішньо переміщених осіб, яка пройшла в приймаючі громади, могла ефективно користуватися такою інфраструктурою нарівні з місцевим населенням. Це дитячий садочок, школа тощо. Тут і місцевим не завжди вистачає місця у садочках, а тут приїжджають також люди, які також хочуть, аби їхні діти – вони ж громадяни України – користувалися дитячим садочком або школою, або лікарнею. Тобто щось маємо зробити», – зазначив Черниш.
«Ця концепція стосується тільки підконтрольної уряду України території. Регіонів 2 плюс 3. Два регіони, які частково регулюються урядом, і три, які знаходяться поряд. Це Харків, Запоріжжя, Дніпропетровськ. Частина Донецької та Луганської області не бралася до уваги, тому що там немає української влади. Щодо тих територій у нас є інший план гуманітарного реагування», – наголосив міністр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: