У Запоріжжі ліквідовано схему привласнення державних 18 млн грн

Учасники злочинної групи намагалися заволодіти коштами ДП «Державний проектний інститут «Запоріжцивільпроект»

У четвер, 24 листопада, детективи Національного бюро спільно з Службою безпеки України в Запорізькій області викрили організовану групу, учасники якої намагалися заволодіти коштами державного підприємства «Державний проектний інститут «Запоріжцивільпроект» (належить до сфери управління Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України) в сумі понад 18 млн грн. Про це повідомляєпрес-служба НАБУ.

«Для досягнення плану вчинення злочину учасники групи (в тому числі керівники державного підприємства) упродовж 2015 року створили фіктивну заборгованість ДП перед підконтрольним приватним підприємством, звернулися до суду для її стягнення, а у подальшому мали намір одержати кошти за рахунок реалізації нерухомого майна ДП», - йдеться у повідомленні.

Наразі четверо осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України. Дії підозрюваних кваліфіковано за ст. 15, ст. 191 ч. 5, ст. 366 ч. 1 КК України (замах на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службове підроблення).

Розслідування у вказаному провадженні детективами Національного бюро здійснюється з вересня 2016 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: