У жовтні Євросоюз обнулить мита на ввезення українського взуття

У жовтні Євросоюз обнулить мита на ввезення українського взуття

Микольська зазначила, що наші виробники взуття зможуть наростити експорт до країн ЄС приблизно на 20%

Українські виробники взуття отримають преференції від Євросоюзу. Мита на експорт частини українського взуття будуть скасовані попередньо з 1 жовтня. 

Про це повідомила заступник міністра економіки – торговельний представник України Наталія Микольська в інтерв'ю Liga.net. 

«Очікується, що відповідне рішення буде офіційно опубліковано наприкінці вересня 2017 року», - заявила вона, уточнивши, що пільги діятимуть протягом трьох років.

За її словами, виробники взуття зможуть наростити експорт до країн ЄС приблизно на 20%, але перші результати зможемо побачити тільки через рік.

Нульові мита на експорт взуття в країни ЄС передбачалися в Угоді про асоціацію з країнами ЄС, яка набула чинності 1 січня 2015 року. Але в підсумковому документі з'явилася норма, що ці пільги набувають чинності тільки через п'ять років після набрання чинності угодою. Взуттєвим виробникам необхідно було отримати сертифікат Євро-1. Він має підтвердити, що продукція, яка експортується з України, випускається виключно на місцевих фабриках. Комплектуючі можна завозити з будь-якої країни світу.

17 липня Рада ЄС затвердила пропозицію Єврокомісії про надання Україні додаткових торговельних преференцій.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: